Seizoen 2015

Na mijn inloopseizoen was dit jaar mijn ambitie om progressie te maken. En dat is, in mijn ogen, goed gelukt. Ik zet mijn prestaties even op een rijtje.


Na een winter revalideren van een blessure aan het kuitbeen, nam ik in maart deel aan een loopwedstrijd in Essene (Affligem). Een jogging die ik niet snel zal vergeten. Een hellend parcours in zeer slechte weersomstandigheden maakte mijn eerste wedstrijd alleen maar zwaarder. Ik klokte neer op 27’12” na een afstand van 7km. Ik finishte op een zesde plaats. Mijn seizoen is dus goed van start gegaan.

Seizoen2015-01-Essene


In april nam ik deel aan de jeugdduatlon in Ruddervoorde. Een duatlon is toch niet echt mijn ding, mijn lopen is niet sterk genoeg. Desondanks heb ik mij goed geamuseerd.


Een maand later stond de Rosbeiaardtriatlon op de agenda. Vorig jaar stond ik hier ook aan de start, maar toen liep ik mijn voeten kapot op mijn steunzolen, met twee grote blaren tot gevolg. Daarom besloot ik om in T2 kousen aan te trekken. Jaja wat voor een amateur ben ik, maar liever daar tien seconden aan verliezen dan met pijn lopen. De wedstrijd was goed, maar het kon beter. De regen bij het fietsen speelde op mijn zelfvertrouwen in de bochten. Werk aan de winkel dus. Het lopen was ook goed. Ik eindigde op een 16de plaats.

 

Seizoen2015-02-Dendermonde Seizoen2015-03-Dendermonde Seizoen2015-04-Dendermonde

 


In juni was ik klaar voor de Faluintjesjogging, georganiseerd in eigen dorp! Ik liep de 5km in 18’49” en finishte als 9de. In het klassement van de Faluintjesstreek werd ik tweede. Wel niet zo tevreden want vorig jaar mocht ik hier op nummer 1 staan 🙂 Volgend jaar probeer ik dat nog eens op de 10km.

Seizoen2015-05-Moorsel


Na de examens in juni volgde een 3 maanden lange vakantie!
Ik kwam aan de start in Vilvoorde. Het zwemmen zonder wetsuit viel dik tegen. Het fietsen was een kwestie van geen extra tijd meer te verliezen. De kopgroep reed niet door en werd alsmaar groter. Ik zat met mijn groepje te ver achter om ernaar toe te rijden. Na een trage wissel, omdat ik inderdaad opnieuw kousen aandeed, verloor ik de aansluiting met mijn groep en was het de atleten achter mij voorblijven. Ik finishte als 14de (5de junior).

Seizoen2015-06-Vilvoorde Seizoen2015-07-Vilvoorde Seizoen2015-08-Vilvoorde Seizoen2015-09-Vilvoorde Seizoen2015-10-Vilvoorde Seizoen2015-11-Vilvoorde


Het werd dus tijd om iets te vinden om pijnloos zonder kousen te kunnen lopen. Maar eerst op reis naar Frankrijk: fietsen in de Vogezen, rond en op de Mont Ventoux en in de Auvergne.

Seizoen2015-12-Frankrijk Seizoen2015-13-Frankrijk Seizoen2015-14-Frankrijk


In augustus was het weer triatlon geblazen. Op de jeugdtriatlon in Izegem zat het gevoel goed. Het zwemmen ging prima, ook al was het zonder wetsuit. Het fietsen ging super, ik haalde een groep in, recupereerde even en reed door naar de volgende groep. Ik voelde me goed op de fiets, benieuwd naar het lopen. In de wissel stond mijn nieuw paar schoenen klaar, wedstrijdschoenen van Zoot, met genoeg talk erin om blaren te vermijden. Ik wisselde snel en kon dus voor het eerst de strijd aangaan met mijn groep. Ik liep naar een 7de plaats bij de junioren.

Seizoen2015-16-Izegem Seizoen2015-17-IzegemSeizoen2015-18-Izegem     Seizoen2015-19-Izegem  Seizoen2015-20-Izegem Seizoen2015-21-Izegem


Met veel zelfvertrouwen startte ik de week erna in Gent: De Mr. T Triathlon. Hier heb ik als 12-jarige voor het eerst kennis gemaakt met triatlon. Ik heb hier al meermaals meegedaan aan de kortere afstand voor de jonge recreanten. Maar nu was het tijd voor de sprinttriatlon. Gewend aan de jeugdtriatlons met enkele tientallen deelnemers was dit toch weer iets anders. Maar liefst 400 mannen stonden aan de start. Er deden ook enkele ploegmaten mee van TDW. Mijn doel was dan stiekem ook om als eerste van de club over de meet te lopen. Ik vreesde wat voor de zwemstart in zo’n massa, maar het verliep allemaal zeer vlot. Ik lag na de eerste boei in zesde positie. Aan de derde boei merkte ik dat de zwemmer voor mij een gaatje liet, ik ging er voorbij, maar ik kon het gat niet dicht zwemmen. Als vijfde zwemmer kwam ik uit het water. Een snelle wissel en daar zat ik dan even alleen op de fiets. Plots kwamen twee atleten mij voorbij gevlogen op hun tijdritfiets, dat heb je dan wel in een recreatieve wedstrijd, maar ik glipte mee in hun zog. Ik werkte goed mee en zo kwamen we snel tot bij de kopgroep. Hier besloot ik niet meer in de wind te rijden. In de laatste ronde werd er even versneld. Ik probeerde mee te springen, maar ik werd gehinderd door enkele gedubbelde mannen. Niets ergs aan de hand, met 10 meter achterstand kwam ik als derde de wisselzone binnen. Ik kwam deze ook als derde weer uit, wat ben ik toch blij met die schoentjes. Al snel werd duidelijk dat het podium niet haalbaar was. Ik liep de eerste 4km in vijfde positie. Ik volgde het tempo van de vierde man in wedstrijd. De laatste kilometer koos ik ervoor om ervandoor te gaan, en met succes. Een vierde plaats is het geworden en derde bij de beloften. Omdat de eerste twee beloften op het algemeen podium stonden, mocht ik op de bovenste trede staan.

Seizoen2015-22-Gent Seizoen2015-23-Gent Seizoen2015-24-Gent Seizoen2015-25-Gent Seizoen2015-26-Gent


Het laatste weekend van augustus trok ik nog even naar de Vogezen om deel te nemen aan Climbing for Life. Niet de ideale voorbereiding voor de wedstrijden in september, maar daarom niet minder leuk!

Seizoen2015-27-CFL Seizoen2015-28-CFL


12 september, het Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon in Brugge. De storm die de wedstrijd bij jeugd A zeer lastig maakte, was even gaan liggen. Het zwemmen was degelijk, na een slechte start en een enorm gedrum kon ik moeilijk een goed tempo vinden. Het fietsen ging opnieuw vlot, ik liep samen met twee atleten de wisselzone uit, maar zij verloren tijd met het aantrekken van hun schoenen. Ik zag voor mij een groepje rijden en besloot eerst door te rijden alvorens mijn schoenen aan te doen. Het was niet simpel om het gat alleen te dichten. Maar na een halve ronde was het me toch gelukt. Even recupereren en goed ronddraaien in onze groep. Ik merkte dat ik, op de fiets dan toch, de betere was. Ik besloot in de laatste ronde langs de vaart stevig door te trekken om als eerste de bochten in de woonwijk aan te snijden. Op deze manier kon ik zonder hinder de wisselzone binnengaan. Na een iets mindere wissel liep ik nog een goede 5km op een modderig en bochtig parcours. Ik eindigde op een 10de plaats. Zeer tevreden, maar door het verlies van mijn chip had ik geen tijdsopname en ben ik niet in de officiële uitslag opgenomen. Na een mailtje naar de hoofdscheidsrechter werd mij beloofd dit in orde te brengen. Maar daar is niets van in huis gekomen, jammer.

Seizoen2015-29-Brugge Seizoen2015-30-Brugge Seizoen2015-31-Brugge Seizoen2015-32-Brugge


De triatlon in Mechelen, mijn laatste wedstrijd van het seizoen was mijn eerste kwart. Ik nam deel zonder bijzondere ambitie. Ik ging nog een laatste keer alles geven en dat deed ik ook. 1500 meter zwemmen, met halverwege een passage over het strand. De start verliep zonder problemen, geen gedrum zoals bij de sprinttriatlons. Ik kon een goed tempo zwemmen en ik kwam na 20’35” uit het water. Op de fiets had ik het enorm lastig, we probeerden met twee de groep voor ons in te halen. Dit kostte mij enorm veel krachten, ik twijfelde eerst, maar ik ging toch tot het uiterste. Eenmaal die groep ingehaald, was het kort recupereren, eens goed drinken en terug aan het werk. Naar het einde toe kreeg ik even krampen. Ik besloot om enkele beurten over te slaan om toch nog iets over te houden voor het lopen. Het fietsen legde ik af in iets meer dan een uur met een gemiddelde snelheid van 40,7 km/u. Het lopen was afzien, de eerste ronde ging goed, maar de tweede ronde was er eentje op karakter. Ik voelde terug twee grote blaren aankomen op mijn voeten. Sinds het BK had ik bovendien terug last aan het kuitbeen. Maar toch zette ik door. De 10km legde ik af in 40’51”. Met een eindtijd van 2:04:12, een 21ste plaats algemeen en een 3de plaats bij de junioren was ik meer dan tevreden.

Seizoen2015-33-Mechelen Seizoen2015-34-Mechelen Seizoen2015-35-Mechelen Seizoen2015-36-Mechelen Seizoen2015-37-Mechelen Seizoen2015-38-Mechelen Seizoen2015-39-Mechelen Seizoen2015-40-Mechelen Seizoen2015-41-Mechelen


Stay tuned for 2016!