Podium op de Boerekreektriatlon

Zondag 23 juli 10:00, Mijn fietstraining wordt abrupt gestopt door een valpartij. Een auto die op het fietspad staat geparkeerd en die ik langs rechts trachtte te passeren, doet een onverwacht manoeuvre naar rechts waardoor ik moet uitwijken. Ik knal tegen een stalen omheining. De rechterschouder en de linkerknie vangen de klap op. Aan de fiets is er gelukkig niets en ik breng het ervan af zonder schaafwonden. Met een gezwollen knie trek ik naar het gouden jubileumfeest van mijn grootouders. Daar heb ik niet te veel aan mijn val proberen denken.

De relatieve rustweek richting de triatlon van Sint-Laureins wordt plots een echte rustweek. Platte rust, ijs leggen en rustig proberen fietsen zijn de eerste stappen. Het zwemmen gaat moeizaam met de schouder en in het lopen hindert de knie.

Vrijdag 28 juli 9:00, Ik werk een korte zwemtraining af in aanloop van de wedstrijd van morgen, zonder last van de schouder. 14:00, Ik doe nog een korte fietstraining met enkele sprintjes, zonder last van de knie. Het ziet er dus goed uit. 18:30, Ik ga langs bij trainer Patrick voor een “pre-race” massage. Mama mag deze taak vanaf nu overnemen voor de volgende wedstrijden. Patrick zegt dat ik morgen al goed ga zijn, maar dat ik nog niet te veel moet verwachten. “Vanaf volgende week ben je ├ęcht goed.” 19:30, Niets beter dan een BBQ en klasre├╝nie ter voorbereiding van een wedstrijd. Bedankt Tibo!

Zaterdag 29 juli 8:30, Opstaan, ontbijten en vertrekken naar Sint-Laureins voor een lange dag triatlon. Op de planning: supporteren voor de Belgisch kampioenschappen bij de jeugd en om af te sluiten doe ik zelf mee aan de sprinttriatlon.

17:37, Zeven minuten na de vrouwen mogen de mannen beginnen aan de achtervolging. Met een honderdtal atleten duiken we het water van de Boerekreek in. Na minimaal gedrum verlies ik enkele plaatsen. Aan de eerste boei krijg ik de ruimte om op te schuiven. Ik merk dat ik redelijk vooraan aan het zwemmen ben en probeer mijn tempo vast te houden. Als vierde kom ik uit het water. Op de fiets neemt Alexis Krug integraal de kop van de wedstrijd. In een achtervolgend groepje rijden Willem Brems, Lowie Dewitte, Joachim Wera en ikzelf. Ik besloot om vierde te blijven rijden in dat groepje op de reglementaire afstand van 10 meter. De anderen wisselen af op kop met af en toe een discussie met de scheidsrechter. In de eerste ronde kan ik redelijk comfortabel het tempo volgen. Met halverwege 310 Watt NP weet ik dat ik stevig aan het fietsen ben. In de tweede ronde krijg ik het lastig en laat ik een gat van 40 meter. Met een force inspanning kom ik terug op de reglementaire 10 meter. De ploegmaats van SMO spelen een spelletje. Willem laat een gat vallen op Lowie waardoor Joachim en ik moeten reageren. Ik wissel als vierde en loop als derde de wisselzone weer uit. Lowie heb ik na een halve kilometer te pakken. Joachim komt ook snel aansluiten. Het wordt een strijd voor de tweede plaats want Alexis is met een minuut voorsprong niet meer te pakken, integendeel hij loopt nog verder weg. Joachim neemt het initiatief en ik volg. Iets later past Lowie. Op het einde van de eerste ronde moet ik een gat laten op de weide en op de kasseien. Op het asfalt sluit ik terug aan. Ik hang aan de rekker, maar ik geef niet op. Joachim snijdt als eerste de bocht aan naar de weide, ik kan hem niet passeren op het gras. Na de laatste bocht trekt hij de echte sprint aan en ik heb hierop geen antwoord. Als derde loop ik tevreden over de finish! Ik heb opnieuw een nieuw persoonlijk record op de afsluitende 5 kilometer lopen op een sprinttriatlon met een tempo van 3:29/km. Het harde werken wordt beloond met een podiumplaats en dat op een non-stayer triatlon. Dat ik kan standhouden op mijn koersfiets tussen de tijdritfietsen geeft mij zelfvertrouwen richting de volgende wedstrijden. Met deze podiumplaats is het ook tijd om enkele mensen te bedanken: eerste en vooral de familie om steeds langs de kant te supporteren! Bedankt aan de trainer om mij op dit niveau te brengen en een dankuwel aan het TriTeam Solidpharma voor de ondersteuning.

Uitslag

Op naar mijn eerste kwarttriatlon van het seizoen in Berlare volgende week.