Naast het podium in Eeklo

Vrijdag werkte ik mijn laatste examen af en de motivatie en zin voor de wedstrijd van vandaag was groot. De vraag was alleen hoe het lichaam ging reageren na de voorbije twee vermoeiende weken. De combinatie examens en wedstrijden valt toch iets zwaarder dan ik verwacht had. Maar ik hoopte om deze zes weken met een mooi resultaat op de non-draft kwarttriatlon van Eeklo af te sluiten.

Twee weken geleden schatte ik mijn kansen voor de overwinning hoog in. Maar de inschrijvingen waren nog open. In de laatste week zag ik nog enkele toppers op de deelnemerslijst verschijnen. Het beloofde een mooie strijd te worden met Kasper Lagae, Sanne Swolfs en Tim Brydenbach.

De zwemstart verliep vlot. Ik had meteen ruimte en bleef links zwemmen. Ik adem rechts en kon zo de rest wat in het oog houden. Na een tijdje schoof ik naar rechts om mij in de voeten te leggen. Het zwemgevoel zat goed. Ik kon vrij comfortabel mee gaan. Zo kwamen we na 1000 meter in een groepje van acht uit het water. De wissel ging moeizaam, de rekker aan mijn schoen schoot los in een put en ik geraakte niet meteen in mijn schoen.

Ik verloor een aantal plaatsen, maar ik fietste in de eerste rechte lijn terug naar voor. Kasper op kop, ik erachter, achter ons nog vier man mee. In de eerste ronde werd er niet zo hard gereden. Enkel Kasper en ik namen afwisselend de kop. Op het einde van de eerste ronde kwamen Sanne en Dieter Staelens naar voor om de gas even open te draaien. In de tweede ronde was het op sommige stukken toch hard afzien om op 10 meter te blijven volgen. Maar op het enige stukje vals plat, waar ik als lichtgewicht een voordeel heb, reed ik nog eens helemaal naar de koppositie. Na een iets technischer stukje stond ik die plaats weer af. Mijn drinkbus op mijn stuur met rietje was reeds leeg. Ik vond amper de tijd om naar mijn andere drinkbus te grijpen om te drinken. En zo dronk ik in de laatste kilometers te weinig.

Als vierde kwam ik de wissel binnen. Ik trok mijn schoenen aan en ging op zoek naar het podium. Na een goeie eerste kilometer liep ik voorbij Dieter en kwam ik tot bij Kasper. Sanne liep nog in het vizier, maar ik viel terug in mijn normale wedstrijdtempo. Ik kreeg het na de eerste ronde al extreem moeilijk om te volgen. Tim was ook nog in aantocht en kwam ons snel voorbij in de tweede ronde. Kasper moest ik af en toe laten gaan, maar ik kwam steeds weer terug. Hij was duidelijk een spelletje aan het spelen met mij. Na kilometer 8 was het spel gespeeld na een versnelling die ik niet kon beantwoorden. Ik strandde op de vierde plaats achter Sanne, Tim en Kasper. Net naast het podium, dju, maar toch tevreden. Ik heb lang kunnen meestrijden voor het podium tussen straffe mannen die toch al meer ervaring hebben op zo’n non-draft wedstrijden.

Als troostprijs mocht ik op het podium als eerste belofte. Ploegmaat Jeroen mocht na een sterke wedstrijd (in nog maar zijn derde triatlon) naast mij op het podium. Sören zette ook een knappe wedstrijd neer (plaats volgt nog :p )! Katrien ging bij de dames van start tot finish aan de leiding en behaalde haar tweede overwinning van het seizoen. Marie deed het ook goed en won bij de beloften. Met andere woorden het was weer een topwedstrijd voor 3PT!

Bedankt aan alle supporters voor de aanmoedigingen. Ik had ze nodig!

Nu is het tijd om de batterijen op te laden en nog wat extra trainingsarbeid te verrichten. De volgende wedstrijd is Kapelle-op-den-Bos op 21 juli, tot dan!

Uitslag (wegens problemen met de tijdsopname kloppen de tijden niet allemaal)