BK ploegen Doornik

Het échte triatlonseizoen wordt de afgelopen jaren steeds in gang gezet met het BK ploegentriatlon in Doornik. We werden met 3PT 18de in 2017 en 12de in 2018. Dit jaar was het doel toch stiekem om in die top 10 te eindigen.

Het weer zat deze week helemaal niet mee. De vraag was of het zwemwater weer op magische wijze warm genoeg zou zijn. Omwille van de koude omgevingstemperatuur werd het water dan toch als te koud gezien. We zwommen in het zwembad. Het openwater zwemplan viel in het water en we zochten naar een andere tactiek.

Wij startten als 12e laatste ploeg met Jelle, Joachim, Jeroen, Gianni, Lars, Sören en mezelf. Ik kreeg de opdracht om op kop te zwemmen. 16 lengtes dienden er gezwommen te worden. Elke baan moest op en af gezwommen worden en vervolgens schoven we door naar de volgende baan. De koorden tussen de banen zorgden voor wat onhandigheden. Mijn opdracht was om tussen 1‘10” en 1’15” per 100 meter te zwemmen. Ik dacht dat het zwembad 33 meter was. Ik keek elke 100 meter op mijn horloge en zag telkens 1’10” staan. Mijn gevoel kwam daar niet mee overeen, ik had nog veel over. Ik merkte dat Sören een klein gaatje moest laten, maar terwijl gaf Jelle wel een teken om te versnellen. Ik versnelde echter niet en koos ervoor om Sören even terug dichter te laten komen. Uiteindelijk tikte ik aan op 6’24”. Het kostte de volledige ploeg 6’48”. Achteraf bleek het zwembad slechts 30 meter te zijn en zwommen we dus 1’10” op 90 meter in de eerste 300 meter, wat dus een pak trager is dan gedacht. De oorzaak van het gaatje van Sören was een slecht keerpunt met de koord. Ik kreeg ook achteraf van de ploeg te horen dat het sneller mocht. Ik liet hier dus een tiental seconden liggen.

Na een lange wissel, begonnen we met z’n zeven aan de 20 kilometer fietsen. Het draaide niet super goed rond. We zijn duidelijk niet volledig op elkaar ingespeeld. We laten hier net zoals vorig jaar ongeveer twee minuten liggen op de topploegen.

Dan moesten we dit maar goedmaken met een straf loopnummer. Jelle nam meteen het voortouw en ging er keihard vandoor. Gelukkig konden we met vijf die eerste kilometer volgen. (Sören liep niet mee wegens een blessure). Gianni kreeg het echter lastig en moest de rol lossen. Met z’n vijven liepen we verder. Alsof het nog niet snel genoeg ging werd er nog licht versneld. We zetten de vijfde looptijd neer, iets waar we wel potentieel mee tonen. Een gemiddelde van 3’20”/km zegt genoeg. Voor mezelf geeft het lopen een pak zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen. Het sterke loopnummer leverde ons in de einduitslag de 10de plaats op.

Onze tweede ploeg deed het ook uitstekend. Brecht, Gijs, Pieter, Volkwin, Niels en Arno behaalden de 15e plaats en werden tweede in het klassement voor de tweede divisie van de T3 series.

Uitslag

Volgende week staat al de eerste kwarttriatlon van het seizoen op mijn programma en het is meteen een non-draft wedstrijd: de Sporkin-triatlon in Veurne.

Bedankt voor de support!

BVV