BK Jeugd in Viersel: harde race!

Het Belgisch Kampioenschap is in elke sport een speciale, tactische en harde wedstrijd. Dat was ook het geval op het BK jeugdtriatlon in Viersel. De enige jeugdwedstrijd waar alle toppers samen aan de start komen. Ik wist dat dit voor mij geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, maar ik had er zin in!

De watertemperatuur van het, zeg maar vuile, Netekanaal bedroeg 24 °C. Dit betekende dat er zonder wetsuit moest gezwommen worden, wat een nadeel is voor een mindere zwemmer als ik. Om 14h45 werd het startschot gegeven voor de 27 junioren jongens. Ik moet nog wat werken aan het reactievermogen want ik lag meteen 2 slagen achter. De eerste honderd meter heb ik in de voeten wat kunnen aanklampen, maar dan moest ik ze laten begaan. Enkele atleten zwommen mij voorbij, maar ik kon niet volgen. Uiteindelijk toch iemand gevonden waarbij ik kon aansluiten. Als 18e kwam ik uit het water, ik besefte dat meteen toen er in de wisselzone nog maar enkele fietsen stonden. “1 minuutje” riepen enkele supporters langs de kant. Op de fiets zette ik de achtervolging in. Ik raapte maar liefst 5 mannen op in de eerste 3 km: alle vijf in mijn wiel. Ik vroeg om over te nemen: “ik kan niet” was de reactie. Ik reed nog even door op kop, maar ik moest ook even drinken en dwong ze dan toch om over te nemen. Wind tegen draaiden we rond, maar het tempo was niet hoog genoeg dus ik trok nog eens door. Bij de passage na de eerste ronde was de achterstand 50 seconden op de kopgroep van 12. Ik had 10 seconden goed gemaakt, maar in de tweede ronde was ik niet van plan even veel werk te doen als in de eerste ronde. We verloren nog een minuut extra. In het lopen werd het dan maar een strijd voor de 13e plaats. Ik kon als tweede van mijn fietsgroep blijven lopen en liep dus op plek 14. In de laatste ronde werd ik nog ingehaald en ik finishte zo op een 15e plaats.

De conclusie van het verhaal is dat mijn zwemmen niet goed is, daar moet ik deze winter werk van maken. Op de fiets voel ik mij de sterkste van de achtervolgers, maar de beste zitten uiteraard in de kopgroep. Ook mijn looptijden zijn niet te vergelijken met de top 10. Ik kom uit blessure en ik maak steeds progressie, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Proficiat aan iedereen en bedankt aan de supporters!

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”20160827_Viersel”]