2e plaats Groenloop Aalst

Geen BK Mixed Relay in Lille wegens een blessure in de ploeg. Dit resulteerde in een plots einde van het seizoen. Maar er was een alternatief. Na kort overleg met de trainer koos ik ervoor om te starten in de Groenloop in Aalst om het mooie seizoen af te sluiten. Met andere woorden 12 kilometer afzien.

Om 15u30 klinkt  het startschot voor de verschillende afstanden: 3, 6 en 12 kilometer. Ik start vlot om niet in het gedrum terecht te komen op de smalle paadjes richting het park. Maar ik houd mij in, want het is nog lang. In de eerste kilometer word ik ingehaald door enkele mannen van de kortere afstanden, dus daar houd ik geen rekening mee. Na de eerste ronde hoor ik van de supporters dat ik eerste loop voor de 12 kilometer, met de tweede kort achter mij. In de tweede ronde lopen we samen, ik probeer comfortabel een goed tempo te lopen. Halfweg krijg ik het lastig, maar ik kan nog volgen. We zien ook dat de derde niet zo ver achter zit. Ik kan niet veel op kop lopen omdat ik op de limiet zit en het is nog niet gedaan. Op de voorbije loopwedstrijden viel ik elke keer stil in de tweede helft. En dat wil ik nu vermijden. Op het einde van de derde ronde kom ik er terug wat door. Ik neem dan toch even de kop over. De derde man loopt 50 meter achter ons en hij komt dichter. Dat is ook het teken voor mijn metgezel om gelijkmatig te versnellen. Ik plooi, maar kraak nog niet. Hij ziet dat ik het lastig heb. Hij trekt stevig door. Ik laat een gaatje en krijg het niet meer dichtgelopen. Hij loopt niet zo ver weg, waardoor ik het niet opgeef. Maar hij heeft het duidelijk onder controle. Ik finish zo als tweede op enkele seconden van de winnaar.

Ik kan jammer genoeg niet bevestigen of ik mijn persoonlijk record verbeterde op de 10 kilometer. Mijn gps gaf 10.6 kilometer aan in een tijd van 40:32 (3:48/km), wat duidelijk geen PR kon zijn. In het park tussen de bomen was de gps ontvangst echter slecht, dus kon de afstand niet kloppen. Volgens de organisatie was het 11.2 kilometer en dat zou overeenkomen met een tempo van 3:36/km, waar ik mijn PR mee evenaar. Ik had stiekem gehoopt om onder de grens van 3:30/km te lopen, maar da’s voor volgend jaar dan! 🙂

Na een zeer goed seizoen duik ik tevreden mijn rustperiode in om vervolgens stilletjes in de winter te trainen voor seizoen 2018.

See you soon!