12e plaats in kwarttriatlon Mechelen!

Na het Belgisch Kampioenschap bij de jeugd vorige week, stond er vandaag een kwart op het programma. Het is mijn derde kwart ooit en mijn tweede keer in Mechelen. Ik had er zin in, maar dan voorspelden ze regen voor vandaag…

‘s Morgens moest ik mijn gerief nog bij elkaar zoeken, iets wat ik normaal gezien de avond voor de wedstrijd doe. Gisteren was er namelijk nog een leuke BBQ voor de verjaardag van mijn nicht! Kippenbrochettes en vooral pasta lag er op mijn bord.

Om 10h30 kwamen we ter plaatse in Mechelen. De sprinttriatlon was volop bezig toen het begon te regenen. Dan heb ik toch maar even buienalarm en buienradar gecheckt en toen bleek dat het vanaf 12h zeker droog ging blijven. Met een gerust gevoel kon ik alles gaan klaarzetten in de twee wisselzones om vervolgens naar de Eglegemvijver te stappen.

Om 13h45 mochten de vrouwen van start gaan en om 14h10 vertrokken de mannen. Het zwemparcours was twee rondjes met halverwege een ‘Australian exit’ waarbij we enkele meters op het strand moesten lopen. Dit is natuurlijk super leuk voor de supporters die zo alles goed kunnen volgen. De zwemstart ging super, ik vond meteen de goede persoon om te volgen. Ik ademde eens links en zag een grote groep enkele meters naar de buitenkant. Aan de rechterkant was dit hetzelfde geval. Ik vond dat de man voor mij mooi rechtdoor aan het zwemmen was tot aan de eerste boei, dus ik volgde. Aan de boei kwamen we tussen de uitgedunde groep van rechts terecht, de mannen van links waren niet meer te bespeuren. Na de tweede boei verloor ik de voeten van de goede zwemmer voor mij, maar ik pikte aan bij iemand anders. In de tweede ronde hem nog wat kunnen volgen, maar dan toch in de laatste 400 meter moeten lossen. Ik kwam een tiental seconden na de man voor mij uit het water. Na de wissel kon ik de aansluiting niet maken. Achter mij zag ik de eerste 3 kilometer niemand, maar ik kwam ook niet dichter op de man voor mij in de harde tegenwind. Plots kwam er een groep voorbij en ik pikte aan. De groep bestond uit sterke mannen die normaal sneller zwemmen, dan eindelijk toch eens goed gezwommen! Met deze groep pikten we nog enkele atleten op en we vormden zo de achtervolgende groep van 8 op de 6 koplopers. Op de fiets heb ik nog nooit zo hard afgezien! Ik moest in de tweede ronde passen om mee rond te draaien (sorry mannen!), ik hing wat aan de rekker, maar kon toch blijven volgen. Het ging zo snel dat ik geen tijd had om te eten, gelukkig gaat drinken wat gemakkelijker. Ik wist ook dat de meeste mannen van de groep snellere lopers waren, dus ik ging geen moeite doen om het gat op de koplopers dicht te rijden. De voorsprong op de groepen achter ons uitbouwen was voor mij natuurlijk wel belangrijk, dus ik draaide in de derde ronde terug mee rond. Al stevig verzuurd kwam ik als laatste van mijn groepje de wissel binnen. Het lopen ging in het begin vrij goed en ik liep vanaf km 1 in 12e positie (na opgave van iemand in de kopgroep). Niemand kon mij inhalen dankzij de mooie voorsprong die op de fiets werd uitgebouwd, maar ook ik haalde niemand meer in. Zo kwam ik als 12e over de finish in een mooie tijd onder de 2 uur.

Super tevreden met deze prestatie! Je ziet, een beetje geduld en de goede wedstrijd komt er wel! Ik mocht nog op het podium bij de junioren als tweede op twee 🙂

Bedankt aan alle supporters!

Uitslag

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”20160904_Mechelen”]

Foto’s door Arno Meeusen

Film door Michiel Hereman