11e plaats in jeugdtriatlon Brugge

Gisteren heb ik mijn laatste triatlon van dit seizoen afgelegd. De jeugdwedstrijd van Brugge was dus ook mijn laatste triatlon als junior. Ik heb nog een laatste keer alles uit de kast gehaald.

Er stonden een vijftigtal atleten aan de start. We zwommen 750m in rechte lijn in de Damse vaart. Aan de startlijn was het links zeer druk dus ik koos om rechts te starten om zo niet te veel te moeten vechten, met succes. Ik kon de eerste 300 meter goed in de voeten zwemmen, maar dan was ik even mijn oriëntatie kwijt en kwam ik helemaal links van de vaart terecht. Ik kon dan toch nog ergens aanpikken om als 13e uit het water te komen. Na een mindere wissel wegens een buur die zijn materiaal veel te breed had geplaatst, begon ik aan het fietsen. Ik raapte al snel enkele atleten op en zo vormden we met 7 de achtervolgende groep op de kopgroep van 8. Onze achterstand was slechts een kleine 20 seconden, maar door een beperkte samenwerking in onze groep kwamen we niet snel dichter. Ik deed het meeste kopwerk samen met Yorben en Mika en na de eerste ronde bedroeg de achterstand nog 10 seconden. De kopgroep reed ook nog stevig door en uiteindelijk maakten we de aansluiting in de laatste 3 kilometer. Ik had weinig tijd om te herstellen van de achtervolging. In de laatste kilometer was het vechten voor een goede positie om de wisselzone binnen te komen. Als 10e kom ik uit de wissel en meteen haal ik er een drietal in. Ik hoopte in deze positie te kunnen blijven lopen, maar na een snelle eerste kilometer moest ik een versnelling terug schakelen. Het vele kopwerk op de fiets speelde mij parten. Ik werd zo ingehaald door drie anderen. Ik pikte even aan maar ook dat tempo lag te hoog. Maar ik had wel het gevoel dat ik voor mezelf een goed tempo kon ontwikkelen. In de laatste ronde kwam een sterke Gianni mij nog voorbij en hij zei dat ik moest volgen. Na 800 meter volgen moest ik hem laten gaan, ik zag hem nog enkele atleten inhalen. Daar miste ik net de top 10 en een tijd onder het uur. Ik finishte namelijk 11e (7e junior) in een uur en acht seconden. Ben ik tevreden? Jazeker. Het zwemmen was goed, het gemiddelde op de fiets was mijn hoogste ooit in een jeugdwedstrijd, namelijk 41,5 km/u en ik heb opnieuw een sneller tempo in het lopen gehaald.

De voorbije zes weken heb ik elke week progressie gezien en misschien is het seizoen wel te vroeg gedaan voor mij. Ondanks de blessure vorige winter heb ik in het lopen stappen vooruit gezet. Het ziet er zo naar uit dat ik deze winter wel werk kan maken van het lopen. Ik hoop een grote stap te kunnen zetten naar volgend seizoen toe om met de beloften te kunnen meedraaien.

Bedankt aan iedereen die het voorbije seizoen is komen supporteren! Bedankt aan de mama en de papa om telkens op post te staan. Bedankt aan trainer Benny, zonder hem had ik nooit deze vorm gehaald!

Uitslag: 20160911_brugge