Winst in Team Relay Zwevegem

Op deze warme zondag stond de tweede manche van de team triathlon series (tweede divisie) op het menu. Om 16h werd in Zwevegem de start gegeven voor de team relay, een aflossingswedstrijd met vier atleten over een zeer korte afstand. Elke triatleet mocht 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen. Elke ploeg mocht maximaal twee teams van vier mannen en of vrouwen afvaardigen. Er startten in totaal 18 teams die uitkomen voor 14 ploegen. Ons team bestond uit Jelle, Tom, ik en Gijs.

De watertemperatuur bedroeg 23 °C wat betekende dat er zonder wetsuit werd gezwommen. Jelle nam meteen de leiding in het zwemmen met achter hem een lint. Hij fietste goed samen met een groepje en nam vervolgens in het lopen een voorsprong van 40 seconden. Tom kon de solo verderzetten. Hij zwom, fietste en liep goed door en vergrootte de voorsprong zo tot 1’20”. Aan zijn finish te zien, was hij toch een paar keer door de muur gegaan. Chapeau! Dan was ik aan de beurt. Na een iets te diepe duik heb ik goed kunnen zwemmen. Toen ik uit de wissel kwam, zag ik de tweede uit het water komen. Ik sprong op de fiets en ging van in het begin vol aan de bak. Op de brug ging het tempo eruit en na het keerpunt kon ik niet veel power zetten. Jammer dat de vermogensmeter niet werkte… zal ook hebben afgezien in de hitte. Het lopen was op de tanden bijten, gelukkig kon ik mij wat richten op de voorfietser om het tempo erin te houden. Gijs kon vervolgens starten met anderhalve minuut voorsprong om de overwinning binnen te halen. Super gedaan allemaal! Ik ben blij om deel te mogen zijn dit team!

Na een minder BK ploegen staan we nu tweede in de tussenstand maar er volgen nog drie wedstrijden waarin we vol gaan voor die eerste plaats.

Uitslag

Voor mij is het nu even rustig met de examens voor de boeg. Volgende week loop ik nog de Faluintjes Jogging in eigen dorp. De volgende triatlon is voor na mijn examens: de sprinttriatlon in Retie  voor de T3 op 25 juni.