Winst in thuiswedstrijd Faluintjesjogging

Daags na het BK sprinttriatlon wordt in Moorsel de zesde editie van de Faluintjesjogging georganiseerd. Ik neem samen met mijn broer deel aan de 5 kilometer. Na een snelle start passeert Niels. Hij neemt de eerste kilometer voor zijn rekening aan maar liefst 3’09. Dit houden we in deze hitte uiteraard niet vol. Ik temporiseer de volgende kilometer aan 3’25. Na de bevoorrading volgt de splitsing tussen de 5 en 11,5 kilometer. We zien slechts één iemand op enkele meters volgen voor de korte afstand. Op het stukje bergop heeft Niels het lastig, maar ik temporiseer. De volgende twee kilometers speel ik het tactisch. Ik ken het parcours en weet waar ik zal versnellen. Ondertussen valt het tempo terug naar 3’45 in de derde kilometer en zelfs 3’50 voor kilometer 4. Er volgt een stukje vals plat en een korte bocht naar links op de Leirekensroute. Die bocht snijd ik als eerste aan en ik zet mijn versnelling in. Ik sla meteen een kloofje. De laatste 700 meter loop ik aan een tempo van 3:10/km. Ik win voor de eerste maal deze thuiswedstrijd. Niels wordt derde en zo staan we voor het eerst samen op het podium.

Nu is het even rusten en nog enkele prikkels geven richting de kwarttriatlon van Hamme volgende week.

Uitslag

See you then!

BVV