Voorbeschouwing seizoen 2017

Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future.

Met deze woorden wil ik dit bericht beginnen. Er zijn namelijk enkele veranderingen gebeurd in de overgang naar het nieuwe triatlonseizoen. Ik strijd dit seizoen voor een nieuw team, ik ben sinds enkele maanden aan het trainen met mijn nieuwe coach, ik rijd met nieuw materiaal en ik ben jeugd af.

Na drie jaar lid te zijn van de triatlonclub in Wetteren, waar ik aangenaam kennis heb gemaakt met de sport, maak ik dit jaar de overstap naar het nieuwe Triteam Solidpharma. Ik ben zeer blij met de kans die ik krijg. We strijden mee in de tweede divisie van de T3 Series met ambitie om ons te kwalificeren voor de eerste divisie in 2018. Verder is het ook uitkijken naar de prestaties in het Ironmancircuit van de teamgenoten.

In de nieuwe ploeg zorgen de sponsors voor een mooie ondersteuning. Zo rijd ik in 2017 met mijn nieuwe Trek émonda met OHR wielen, met service door Daan Fietsen, en drink ik sportdrank van Elite Molecules. Voedingssupplementen krijgen we van onze hoofdsponsor Solidpharma.

Gepaard met de transfer, ben ik van trainer veranderd. Ik ben sinds november beginnen trainen met Patrick VB en ik kan alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben. Ik heb het gevoel dat we een lange samenwerking tegemoet gaan.

Ik zet dit jaar ook de stap van junior naar belofte. Ik ben bij de jongste in de categorie U23, maar ik ben ervan overtuigd dat ik hier ook mijn mannetje kan staan. De wedstrijdkalender ziet er ook wat anders uit dan vorig jaar omdat ik niet meer deelneem aan het jeugdcircuit. In de plaats daarvan liggen de doelen in de 2e divisie van de T3 Series en de twee kwarttriatlons die ik vorig jaar deed, namelijk Berlare en Mechelen. De wedstrijdkalender is voor de rest goed gevuld met sprints.

Volgende week staat de eerste triatlon van het seizoen in Herderen voor de boeg. Uit de inspanningstesten van vorige weken is gebleken dat de conditie goed is, dus nu is het uitkijken of dat op wedstrijd ook al het geval is. Ik kijk er alvast naar uit. Binnen twee weken organiseert Solidpharma een loopwedstrijd in Essene, waar ik uiteraard aan de start zal staan. Daarna is het tijd voor enkele weken specifiek trainen met het vooruitzicht op het BK Ploegen in Doornik!

See you on raceday!

20170312_Voorbeschouwing_01

Explore brechtvanvooren’s photos on Flickr. brechtvanvooren has uploaded 109 photos to Flickr.