Tweede in Aalst

Na een zalige trainingsweek met vrienden in de Vogezen staat de thuiswedstrijd in Aalst gepland. De Short Distance Triatlon Aalst wordt georganiseerd door onze triatlonclub 3PT-SOLIDPHARMA en atletiekvereniging ALVA. Het sportcomplex Schotte vormt de centrale locatie voor de wedstrijd. Er wordt vertrekkende van het Denderhof 750 meter gezwommen in de Dender tot aan Schotte. Vervolgens worden er drie technische ronden van 7 kilometer gefietst in Erembodegem. Tot slot volgen twee looprondes van 2,5 kilometer door het park langs de Spiegelvijver.

De concurrenten voor deze wedstrijd komen uit het eigen kamp. Met Joachim, Brecht, Volkwin, Niels, Toon, Alexander, Branko en ikzelf staan we met acht 3PT-ers aan de start bij de mannen.

Na het startschot nestel ik mij in de voeten van Joachim. Maar halfweg moet ik lossen. Net zoals in Eeklo heb ik een zwak moment. Het draait niet zoals het moet. Met een achterstand van 20 seconden kom ik uit het water. Het gat achter mij op de eerstvolgende clubgenoten bedraagt 40 seconden. Joachim laat mij niet zo maar terugkomen. Ik heb een volledige ronde nodig om bij hem aan te sluiten en dit heeft moeite gekost.

In de tweede en derde ronde blijven we bij elkaar. Al kan ik het in de derde ronde niet laten om te versnellen na een bocht. Joachim volgt en zo zal het lopen beslissend zijn. Geen van beide durft in het lopen een versnelling te plaatsen. Alles komt neer op de sprint in de laatste rechte lijn. Zij aan zij wordt het tempo opgebouwd. Ik ga aan en heb de indruk het te halen, maar dan komt Joa er nog met een straf eindschot over. Dju, een kleine teleurstelling voor mezelf, want ik had in deze thuiswedstrijd met de vele aanwezige supporters graag gewonnen. Maar uiteraard gun ik het Joachim! Ik ben er zeker van dat iedereen genoten heeft van deze spannende wedstrijd. Brecht De Smedt wordt derde en vervolledigt het podium. Niels, Toon, Alexander vullen de top 6 aan met 3PT-ers.

We blikken met z’n allen terug op een geslaagde eerste editie van de Aalsterse triatlonwedstrijd!

BVV

Uitslag