Topeditie van de Reuzen van Wetteren

Dit weekend werd Wetteren de speeltuin voor loop-, MTB- en duatlonliefhebbers. De zesde editie van de Reuzen van Wetteren crossduatlon was dik in orde! Vrijdag en zaterdag werd alles ter plekke voorbereid om er een geslaagde zondag van te maken:

‘s Morgens werden de details op het parcours nog afgewerkt. Vanaf 9 uur stroomden de atleten binnen op De Warande. We bereikten een nieuw record van aantal deelnemers: maar liefst 300. Om 11 uur vertrokken de atleten voor de ‘small solo’: 3 km lopen, 15 km MTB’en en nog eens 3 km lopen. Een korte, maar pittige wedstrijd. Een minuut later mochten de duo’s voor dezelfde afstand van start. Om 11.10 uur werd de start gegeven voor de ‘x-large solo’, waarbij maar liefst 9 km  lopen, 45 km MTB’en en nog eens 6 km lopen moest worden afgewerkt. En opnieuw een minuut later konden de duo’s zich op gang trekken voor dezelfde afstand.

Ikzelf deed samen met Arno de ‘small duo’ mee als thuismatch. Na een snelle start nam ik de koppositie en kon ik beginnen aan de inhaalrace van de solo’s. Ik liep een kleine minuut weg van de tweede. Arno kon met een mooie voorsprong aan het MTB’en beginnen. Hij moest het wel opnemen tegen een wielrenner en verloor jammer genoeg 3 minuten. Deze achterstand kon ik niet meer inhalen. Voor de tweede plaats was er geen bedreiging meer en ik liep de laatste 3 kilometer nog vlot door, met opnieuw de snelste tijdsnotering. Toch zijn we blij met de tweede plaats, daarmee konden we nog eens op een podium staan dit seizoen 🙂

Na de wedstrijd was het tijd voor de opkuis en achteraf blikten we in de cafetaria tevreden terug op het voorbije weekend!

[Best_Wordpress_Gallery id=”19″ gal_title=”20161023_Wetteren”]

 

2e plaats met @arnomeeusen in onze eigen Reuzen van Wetteren Small Duo Crossduatlon dit weekend!

Een foto die is geplaatst door Brecht Van Vooren (@brecht_vv) op