T3 Debuut in Sint-Laureins

Zondag is in deze periode meestal triatlondag en dat was gisteren niet anders. De tweede manche van de Team Triathlon Series beloofde een spectaculaire wedstrijd te worden. De beste triatleten van België trokken met z’n allen richting de Boerekreek. De af te werken afstand: een supersprint, met andere woorden 400m zwemmen, 14km fietsen en 3km lopen.

De zwemstart was zeer hectisch, ik heb dit nog nooit meegemaakt. De startposities werden bepaald door de stand in het klassement. 3PT-Solidpharma stond 11e, waardoor we op de derde en laatste lijn moesten starten. Op die manier zijn we al wat plaatsen verloren. Na het startschot volgden enkele meppen en kreeg ik een drietal slokken water binnen. Tot aan de eerste boei heb ik nooit de kans gekregen om mijn ding te doen. Daarna kreeg ik wel de ruimte om te bekomen van de boksmatch, maar toch kon ik niet in mijn ritme komen. Uiteindelijk ben ik als 38e uit het water gekomen, maar alles zat zeer dicht op elkaar. Ik zag dat ik vlakbij ploegmaat Jelle zat. In de wisselzone stond onze snelle zwemmer Gianni al zonder wetsuit, hij lag dus enkele seconden voor. Na een matige wissel sprong ik op de fiets. Er vormde zich al snel een grote groep. De eerste groep reed een honderdtal meters voor ons. In het begin van het fietsen had ik de indruk dat we dichter kwamen, maar er werd niet voldoende samen gewerkt. Aan de U-turn op het einde van de eerste ronde werd alles op een lint getrokken. Ik durfde te weinig mijn plaats opeisen en werd naar achter gedrumd, waardoor ik achteraan de bocht doorkwam. Enkele mannen konden de sprong naar voor maken, maar die groep bleek dan ook gescheurd te zijn. In de tweede ronde was het hetzelfde verhaal, onvoldoende samenwerking zorgde ervoor dat de achterstand groter werd. Ik kwam als 39e de wisselzone binnen. Samen met Jelle begon ik aan het lopen. Jelle ging er zoals altijd als een speer vandoor. Ik kon op mijn tempo nog wat plaatsen goed maken en kreeg ook Gianni te pakken. Jelle finishte 26e, ikzelf 34e en Gianni 37e. Wouter zorgde voor de laatste puntjes met zijn 41e plaats na een sterk loopnummer. Lars miste na een goed zwemnummer net de aansluiting met de groep en heeft veel alleen gefietst, na een lastig loopnummer finishte hij als 61e. Ramses kon na een minder zwemnummer wel nog opschuiven naar de 58e plaats. Met dit resultaat behalen we de 10e plaats in de daguitslag en behouden we onze 11e plaats in de rangschikking.
Voor mezelf is het doel van finishen bij de eerste helft net gehaald. In zo’n deelnemersveld mag ik daar wel tevreden mee zijn voor mijn T3 debuut. Alles lag op deze korte wedstrijd ook zo dicht bij elkaar dat elk detail telt. Ik ben weer een ervaring rijker en ik kijk uit naar de volgende manche in Weiswampach op 19 augustus, met een fietsparcours dat mij zeker ligt!

Zondag sta ik aan de start van de sprinttriatlon in Dendermonde, waar ik beter wil doen dan mijn vierde plaats van vorig jaar.

Uitslag

Herbeleef de wedstrijd hier: