T3 Antwerpen

Antwerpen vormt het decor van de tweede manche van de Team Triathlon Series. Wij warmen het parcours op voor de internationale atleten die starten in de World Cup.

Voor 3PT starten Gianni, Jeroen, Joachim, Lars en ikzelf. Met z’n vijfen zullen we ons uiterste best doen om op te schuiven in het klassement. De watertemperatuur bedraagt 21,8 graden, met andere woorden wetsuit toegelaten. Na de uitgebreide atletenpresentatie staan we in ons mooi zwarte pak te braden op het ponton in het Bonapartedok. De start wordt nog wat uitgesteld. Dat zijn alle ingrediënten om zeer mottig van te worden. Iets na 13u volgt het startsignaal.

Ik heb voor mijn doen een indrukwekkend goeie start. Na 100 meter zie ik Joachim op links een klein beetje voor mij uit. Ik probeer mij in zijn voeten te leggen. Maar plots volgt een sandwich. Hier gaan we weer. Ik wurm mij er wat tussen en vind dan toch opnieuw de ruimte. Ik merk nog steeds dat ik vrij goed vooraan aan het zwemmen ben, al is er een gaatje voor mij. Naast mij zwemt iemand voortdurend met z’n elleboog tegen mijn schouder met plaatje. Ik word er zot van. Dit vertraagt ons beide. Ik leg mij aan de andere kant en probeer nog even te versnellen richting de exit. Ik kom als 12e uit het water. Ik mis de aansluiting met de kopgroep. In mijn wiel zit ondertussen een groep van 20 man. Hopeloos, want het draait helemaal niet rond in de achtervolging. Op het einde van de eerste ronde stuur ik nog ergens de verkeerde straat in, niet afgezet met lint. Het toont nog maar eens aan hoe belangrijk parcourskennis kan zijn. Helaas was verkennen vandaag niet mogelijk. Ik sluit gelukkig achteraan nog aan, al kost dit krachten.

Na 4 rondjes knoeien op de fiets, met 5 kilometer kassei op 22 kilometer, kunnen we beginnen aan het lopen. De kopgroep zit een halve minuut voor, maar daar denk ik zelfs niet aan. Ik ga op zoek naar een tempo, maar het gaat zo stroef. Gelukkig ben ik niet de enige die last heeft van de warmte. Ik kan in de laatste rechte lijn nog wat versnellen, want elke plaats is belangrijk. Ik word 25e, niet waarop ik gehoopt had. Na de top 20 notering op het BK hoopte ik hier op een bevestiging. Dat is het niet geworden.

Joachim wordt na een zeer straf zwemnummer en een fietstochtje op kop van de wedstrijd 26e. Als dit goeie zwemnummer eens samen valt met een mooi loopnummer dan zal die topprestatie er zeker komen! Jeroen finisht met een knap loopnummer op de 30e plaats. Gianni en Lars kennen een lastige wedstrijd. Van beide verdwijnen de loopschoenen door de organisatie. Lars kan na een minuut tijdsverlies nog een sterk loopnummer uit de benen schudden. Hij finisht als 42e. Voor Gianni duurt de zoektocht naar de schoenen langer en heeft het geen zin meer om te lopen. Wat een blunder van de organisatie!

Dit moeten we toch even verwerken.

We laten de moed echter niet zakken want er volgen nog drie manches voor de T3 series.

 

Volgende week staat de non-draft kwarttriatlon van Eeklo op het programma, waar ik het opneem tegen Tim Brydenbach en Kasper Lagae. De tweede kon ik gisteren toch net achter mij laten 😉

 

BVV