“Speciale” wedstrijd in Retie

Na mijn laatste examen vrijdag was het zondag meteen de knop omdraaien voor een triatlonwedstrijd. De derde manche voor de tweede divisie van de T3 Series was een individuele sprinttriatlon waarbij de beste vier atleten per ploeg de uitslag bepaalden. Wij gingen er alles aan doen om met 3PT – Solidpharma de lijn van de vorige wedstrijd door te trekken. Het werd uiteindelijk een stuk spannender dan in Zwevegem.

Dit heb ik nog nooit meegemaakt.

Het zwemmen was ongezien voor mij. Drie minuten voor de start werd er op de startlijn al gevochten voor een goede uitgangspositie. Op het startschot zelf kon ik eens snel reageren, maar ik kon niet openen met een snelle 100 meter. Er werd aan mij getrokken, ik werd gesandwicht, ik moest een aantal stevige slagen incasseren en werd ondergeduwd. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Door dit gevecht in deze wasmachine lag ik al enkele tientallen meters achter op de kop. Daar ging mijn goed zwemnummer dacht ik. Eenmaal voorbij halfweg kreeg ik eindelijk wat ruimte, ik vond mijn ritme en ik zwom van voeten naar voeten. Plots lag ik in derde positie in de voeten van ploegmakker Jelle, op 20 meter van de eerste. Ik besloot om even te bekomen om niet kapot uit het water te komen.

Op de fiets draaide ik met Jelle goed rond en we kwamen gelijkmatig dichter op de koploper. Ik keek achterom en zag een klein groepje rijden, maar die kwamen niet dichter. Op kop reed ik rond 350 Watt en dat leek mij voldoende. Na 10 kilometer keken we nogmaals achterom en zagen toch een groepje dichter komen. Ik schatte op het zicht acht man en herkende één van onze ploegmaten. Ze kwamen heel snel dichter en de groep was wat groter dan gedacht, twintig man om precies te zijn. De koploper werd meteen ook ingerekend en zo reden we met een kopgroep van 23 richting T2. Er werd nerveus gekoerst, bochten aansnijden lukte bij velen precies niet goed, waardoor ik zelf ook wat veiligheid inbouwde. Op het einde heb ik voorin even meegedraaid om vervolgens te kunnen reageren op de verwachtte demarrage van Josse, achteraf pronkt er een mooie piek van 1000W op mijn vermogensgrafiek. Zo kon ik als tweede de wissel binnen. De fiets moest met het wiel in een gleuf geplaatst worden, uiteraard was dit voor mijn brede velg een moeilijke opdracht. Mijn fiets viel dan nog eens om ook.

Na wat secondeverlies ben ik aan het lopen geraakt. Ik kon niet openen met een snelle kilometer. Ik werd voorbijgestoken en voelde de bui al hangen. Gelukkig kon ik een egaal tempo lopen van 3:35/km en zo haalde ik naar het einde toe nog wat atleten in. Uiteindelijk als tiende individueel over de finish gelopen. Gijs volgde in 11e positie. Jelle kon jammer genoeg de sprint met drie voor de tweede plaats, hij werd vierde. Tom werd 16e.

Voor de uitslag werd het zeer spannend met ETL. Na de puntentelling wonnen zij nipt voor ons en SMO. In de ranking blijft het spannend voor de top drie. ETL leidt met 255 punten, wij (3PT) volgen samen met TRIGT met 245 punten. Het podium heeft een marge van 100 punten op de eerste achtervolgers. In de kwarttriatlons in Weiswampach (20/08) en Ieper (17/09)  zal de beslissing vallen.

Uitslag

Woensdag ga ik eens proeven van de koers en de volgende triatlon is het Belgisch Kampioenschap sprint in Vilvoorde op 9 juli.

Greetz

Brecht