Seizoen gestart met een 9e plaats!

Vandaag stond de eerste triatlon van mijn seizoen op het programma. Na een winter van blessureherstel en trainingsopbouw had ik er zin in. Twee weken geleden was er nog een kleine rustperiode met het weghalen van mijn wijsheidstanden. Maar na de intensieve trainingen van woensdag en donderdag voelde ik dat de conditie goed zat.

Vanmorgen vroeg aangekomen te Zaventem ben ik snel naar het secretariaat gegaan om te kijken in welke wave ik moest starten. Ik zag dat ik in de laatste reeks mocht starten. Ik zag ook ploegmaat Seb in mijn reeks staan, de baan naast mij. De derde TDW’er aan de start, Pieter, startte in de reeks voor ons.
Dan ben ik maar het fietsparcours gaan verkennen, een golvend en bochtig parcours waar de wind op sommige stukken stevig tegen zat. Ik wist dat hier geen snel gemiddelde kon neergezet worden.
Algauw zette ik mijn fiets en mijn schoenen in de wisselzone klaar, om mij voor de resterende twee uren warm te houden in de cafetaria van het zwembad.

Om 14h15 gingen Seb en ik het zwembad binnen en we zwommen ons wat in in het kinderbadje. We zagen Pieter in zijn baan de kop nemen, maar hij moest op het einde wat gas terug nemen. Om 14h30 was het aan ons, ik zag dat er in mijn baan twee mensen ontbraken. We waren dus maar met z’n tweeën. We hebben afgesproken om elk aan een kant van de baan te blijven.

De eerste 200 meter gingen vlot, ik had een tussentijd van 2’30” als ik na het keerpunt op mijn horloge keek. Maar vanaf 300 meter verminderde het tempo. Ik kwam uit het water na 6’35” op 500 meter. Eens buiten gekomen scheen de zon, toch heb ik de tijd genomen om een vestje aan te doen. Ik zag veel atleten de wisselzone voor mij verlaten, maar ik wou het risico niet nemen om een kou te vatten.

Uit de wisselzone gekomen waren we met een groepje van vier man. Nog nooit na een wissel had ik direct een groepje van vier. Maar op het eerste stuk wind tegen viel er een gat, door de atleet voor mij. Ik kreeg het niet toe. Daar gaan ze dan… We haalden nog iemand in van de vorige reeks die de tweede helft van de ronde voor zijn rekening nam. Jammer genoeg moest hij al de wisselzone in. Dan moest ik maar aan de bak, want mijn metgezel had het lastig en kon nauwelijks enkele meters op kop fietsen in de tweede ronde. Ik had even een moment van herstel nodig, we vertraagden tot 28km/h maar hij nam nog niet over. Gelukkig vond hij in de laatste ronde zijn tweede adem en reden we samen nog een goede ronde waarbij ik even in het wiel kon recupereren.

In de wisselzone heb ik mijn vestje uitgedaan en hierdoor gingen er opnieuw enkele seconden verloren. Het loopparcours was geen meter vlak en de scherpe bochten volgden elkaar snel op. Bergaf pijn in de bovenbenen, bergop verzuurden de kuiten. Ik haalde enkele atleten in, maar ik wist niet in welke reeks zij zaten. Gelukkig werd ik zelf niet ingehaald. Bij het ingaan van de laatste ronde zag ik Pieter voor mij lopen. Ik kwam steeds dichter en haalde hem uiteindelijk in. Even dag zeggen kon enkel via gebarentaal. Na drie rondes (slechts 4,3km) was het voorbij. Met een gemiddeld tempo van 3:56/km ben ik op dit parcours na de blessure deze winter zeker tevreden. Een 9e plaats is het geworden.
Even bekomen en daar kwamen Pieter en Seb over de finish. Seb finishte als 14e en Pieter was meteen goed voor een 44e plaats op zijn eerste triatlon.

Het seizoen is goed begonnen! Tot binnen twee weken in Doornik? 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”20160424_Zaventem”]