Podium Eeklo

Voor het tweede jaar op rij sta ik aan de start van de non-drafting kwarttriatlon (1000-40-10) in Eeklo. Vorig jaar werd ik vierde na een sterk podium met Sanne Swolfs, Tim Brydenbach en Kasper Lagae. Dit jaar mag ik het opnieuw opnemen tegen deze drie kleppers. Al zal Sanne niet lopen wegens een blessure.

De watertemperatuur bedraagt ruim 23 graden en er wordt gezwommen zonder wetsuit. Ik denk dat dit in mijn voordeel speelt. Na een probleemloze start volg ik de voeten van Jonas De Wachter. Maar na een goeie 300 meter moet ik de rol lossen. Het water kronkelt en ik volg ook niet de kortste weg. Ik word voorbij gezwommen door een man of 3 en krijg een mentale tik. We komen met een groepje van vier het water uit op een achterstand van een halve minuut op Jonas.

Ik wissel vlot, spring op mijn tijdritfiets en begin als tweede aan het fietsen. Ik zoek een goed tempo, maar al snel komen stoomtrein Kasper en Sanne voorbij gesneld. Ook Tim passeert mij. We rijden de achterstand vrij snel dicht. Op het moment dat Jonas gegrepen wordt, drijft Kasper zijn tempo op. Ik zit veel te ver. Ik schuif op naar de derde plaats, maar ik zie Kasper en Sanne verder wegrijden. Zonder te veel te forceren fiets ik samen met Tim verder.

Tim en ik beginnen aan het lopen op een achterstand van 2 minuten op Kasper. De vogel is gaan vliegen. Ik volg Tim tot kilometer 5, maar dan breekt het. Ik moet Tim laten gaan en ik loop als derde over de finish. Dat is de plaats die ik verwachtte. Ik kan tevreden zijn.

Nu ga ik even genieten van een weekje Vogezen!

BVV

Uitslag