Nieuwe PR’s om 2017 af te sluiten

Begin vorige maand liep ik de Vredesloop in Aalst. Ik liep een tempo dat mij een nieuw persoonlijk record zou opleveren op 10 kilometer, maar het parcours was slechts 8,6 kilometer lang. Gisterenavond in Berlare waagde ik mij aan een nieuwe poging. Ik startte in een mooi deelnemersveld aan de New Years Night Run voor vier rondjes van 2,5 kilometer. In de eerste ronde blies ik mij volledig op door mee te schuiven met een groepje. De eerste kilometer klokte ik af in 3’06, een tempo dat ik nooit zou kunnen volhouden. Daarna zakte het tempo wel een klein beetje in de groep, maar na de eerste ronde moest ik toch een gaatje laten. Ik kon ze in de tweede ronde nog in het vizier houden en ik werd nog niet bijgehaald door andere lopers. Na twee rondes kom ik door op 17:01, ik scherpte mijn PR aan op de 5 kilometer met een dikke 10 seconden. Ik moest hierna wat gas terug nemen want de snelle start heeft veel energie gevraagd. Er passeerden mij nog twee lopers, volgen lukte bij hen ook niet. Zo liep ik eenzaam in tiende positie. Niet wetende wat mijn voorsprong was op de elfde probeerde ik er nog alles uit te halen. Maar nu werd het ook nog eens een hindernissenparcours. Slalommen tussen de gedubbelden die niet altijd uit de weg gaan, maakten het nog wat lastiger. Na ruim 35 minuten loop ik volledig buiten adem over de finish. Zoals steeds ben ik niet tevreden op het moment dat ik over de meet kom. Deze keer omdat ik zo hard ben stilgevallen, maar dat kwam natuurlijk door de te snelle start. Volgens mijn horloge vestig ik met 35:30 een nieuw persoonlijk record op de 10 kilometer. Ook op 1 en 2 mijl haal ik een PR wat dus wel duidelijk maakt dat ik veel te snel gestart ben voor een 10 kilometer wedstrijd.

Zo heb ik het jaar 2017 nog mooi kunnen afsluiten. Exact een jaar geleden was ik geblesseerd en kon ik niet lopen. Ik sta dus verder dan toen en dat belooft voor het komende triatlonseizoen.

Aan allen een fijn eindejaar en de beste wensen voor 2018!

Uitslag