Mooie start in Doornik!

Op 1 mei was het zover, de officieuze start van het Belgische triatlonseizoen. Een hele dag waren er triatleten aan het werk in Doornik. Om 10u30 vertrok de eerste ploeg en de laatste ploeg liep omstreeks 18u over de finish. De af te werken afstand was 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 6 km lopen.

Van onze club 3PT vertrokken er drie ploegen: een damesploeg, een volledig nieuw team (die strijden in de tweede divisie) en het topteam met enkele bekende gezichten versterkt door nieuwe aanwinsten.

De damesploeg, bestaande uit Julie, Katrien, Lotte en Marie, startten ruim een uur voor de mannen en hadden als doel om met hun vieren de volledige wedstrijd samen af te werken met een mooie 13e plaats als resultaat.

Om stipt 16u18 vertrok het team voor de tweede divisie. Arno, Brecht, Maarten, Niels, Pieter, Steven en Volkwin begonnen vlot aan het zwemmen. Op de fiets kenden ze jammer genoeg pech met een lekke band voor Volkwin, hij had nochtans zo’n goeie benen! Met zes zetten ze hun toch verder. In de afsluitende 6 kilometer lopen moest Maarten de rol lossen en waren ze nog met vijf. Ze konden hun tempo vlak blijven lopen. Dat leverde hun de 28e plaats op en een 7e plaats binnen de tweede divisie.

Om 16u24 werd het startschot gegeven voor de eerste divisie ploeg: Gianni, Jelle, Lars, Ramses, Sören, Wouter en ik. We startten als eerste ploeg van de deelnemende ploegen in de eerste divisie wegens onze promotie van vorig jaar. Er stonden wel al enkele mooie richttijden op de voorlopige uitslag. In het zwemmen hielden we onze mooie V-formatie, zoals geoefend in de Gavers vorige week. We zwommen goed, maar niet het tempo dat gepland was om te zwemmen. Na een matige wissel sukkelden we op het drukke fietsparcours. Uit de wissel kwam er ons net een ploeg voorbij die reeds op het parcours reden. We moesten dus even in de remmen alvorens die ploeg opnieuw te kunnen inhalen. Eenmaal er voorbij konden we onze geoefende trein opstellen. Op de rechte stukken draaide het vlot rond, maar achteraf bleek dat dit niet voldoende was. We werden ook af en toe uit ons ritme gehaald door andere ploegen die ons op de smallere stroken en voor de bochten wisten te hinderen. Tot slot moest er nog 6 kilometer worden gelopen. We vertrokken met alle zeven. Jelle ging er als een speer vandoor, waardoor teamkapitein Sören de rol lostte, zoals vooraf ook gecommuniceerd. Ramses had jammer genoeg last van krampen waardoor we met z’n vijfen overbleven. Niet gevreesd, want het ging vlot, zeer vlot! We liepen een redelijk vlak tempo van 3:25/km dankzij pacers Jelle en Wouter. We vlogen zowaar over het parcours. In de laatste kilometer konden we nog een beetje versnellen. We kwamen over de finish met de 1e tussentijd, maar er moesten nog 17 ploegen na ons over de meet lopen. We zakten in de einduitslag naar de 12e plek. Met de 4e looptijd mogen we ook zeer tevreden zijn, enkel het podium liep beter. Aan het zwemmen en fietsen kan nog gewerkt worden. We hebben een vrij jonge ploeg, dus dat biedt toekomstperspectieven. De top 10 ambitie werd niet behaald, maar we kunnen toch terugblikken op een zeer mooie en geslaagde dag!

Op naar de volgende, iets helemaal anders zondag in de non-draft kwarttriatlon in Veurne zondag!

 

Uitslag

Herbeleef de wedstrijd van Doornik hieronder: