Man met de hamer in Veurne

Vijf dagen na het BK ploegentriatlon stond de volgende wedstrijd al voor de boeg. De af te leggen afstand werd verdubbeld en ik mocht de wedstrijd deze keer helemaal alleen afwerken. De eerste organisatie van de Sporkin Triathlon in Veurne werd een zonovergoten editie.

Om 14u werd het startsignaal gegeven voor de eerste wave van om en bij de 50 elite atleten. De zwemstart verliep zonder slagen of stoten en ik zwom na 200m in derde positie. Deze plaats gaf ik niet meer af en na 1200m kom ik als derde aan wal. Ik was al redelijk diep gegaan en kwam gedesoriƫnteerd het water uit met de plakke zon op het hoofd. In de wisselzone schoot mijn linkerkuit in de kramp bij het uittrekken van de wetsuit. De kramp bleef even hangen en ik verloor tijd en twee plaatsen. Het opspringen op de fiets verloop niet vlot en bij het aantrekken van de schoenen liet de kuit opnieuw van zich horen. In het begin van het fietsen had ik een goed gevoel. Ik werd voorbij gesneld door sterke kanonnen. Volgen was de opdracht, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Ik probeerde ze in het zicht te houden en ondertussen zo veel mogelijk te drinken. De energie stroomde echter snel uit mijn benen. Ik heb nooit achterom gekeken, zodanig gefocust, niet wetende wie er eventueel achter mij reed. In de tweede ronde kwamen er nog enkelen voorbij gefietst. Ik kon alleen maar toekijken. Voor een non-stayer wedstrijd werd er in de groep voor mij dicht tegen elkaar gereden. De jury gaf af en toe een waarschuwing waardoor ze terug op een lang lint werden gezet. Zo kon ik iets dichter komen, maar ondertussen was de tank bijna leeg. Na 46 kilometer fietsen door de Moeren parkeerde ik mijn tijdritbolide in de wisselzone en vertrok ik voor een dikke 10 kilometer lopen. In de eerste kilometer ging het nog behoorlijk. Maar ik kwam al snel de man met de hamer tegen. De man met de camera motiveerde mij echter om op karakter verder te zetten. Na ruim twee uur wedstrijd in de hitte finishte ik als achtste op de Grote Markt van Veurne. Het doel om mijn startnummer 10 te verslaan is gelukt. Met een top 10 plaats in dit toch wel sterke deelnemersveld ben ik zeker tevreden. Het was eerst niet de bedoeling om zo vroeg op het seizoen al een non-stayer kwarttriatlon mee te doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik kom hier alleen maar sterker uit!

Uitslag

Herbeleef mijn wedstrijd hier: