Jeugdwedstrijd Izegem – 5e junior

Op 15 augustus staat Izegem traditioneel in het teken van triatlon. Vandaag organiseerde de Izegemse triatlonclub het BK kwarttriatlon, maar in de voormiddag was het eerst aan de jeugd.
Met een dertigtal atleten (22 jeugd A en 9 junioren) stonden we aan de start. Het zwemmen was 750 meter in rechte lijn in het kanaal. De watertemperatuur was 20,9 °C dus we mochten nog net met wetsuit zwemmen. De zwemstart ging goed maar al snel kwamen ze mij langs links en rechts voorbij gezwommen. Het tempo lag te hoog voor mij. De boot opnieuw gemist. Met 47 seconden achterstand op de eerste kom ik als 12e uit het water. Ik moest en ik zou de kopgroep inhalen in het fietsen. Samen met compagnon Josse begon ik aan de achtervolging. We raasden het groepje van drie voor ons voorbij waarvan slechts één iemand kon aanpikken. Met ons drieën kwamen we langzaam dichter op de kopgroep. In het begin van de tweede ronde was de aansluiting een feit. Ik denk dat ze in de kopgroep toch ook even schrokken. Even in de wielen gerecupereerd en gedronken om in de laatste kilometers de versnellingen en demarrages te kunnen volgen. Met 9 jongens kwamen we de wisselzone binnen met een voorsprong van 1’40” op de achtervolgers. Helaas was ik in het lopen niets meer waard na de inspanning op de fiets en finishte ik als 9e (5e junior).
Proficiat aan ploegmakkers Arno en Niels met hun 13e en 14e plaats bij Jeugd A.
Bedankt aan alle supporters! Ik heb jullie niet altijd gezien, maar wel duidelijk gehoord!

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”20160815_Izegem”]