10e in Faluintjes Jogging

Voor het vierde jaar op rij werd de Faluintjes Jogging in eigen dorp georganiseerd. Het weer? Zoals elk jaar warm, maar deze keer stond er ook een frisse wind. Het parcours? Een ronde van vijf kilometer op en af met een kasseistrook. Na de voorbije triatlonwedstrijden goede loopnummers te kunnen afwerken, was ik erop gebrand om vandaag een nieuw PR te lopen. Het deelnemersveld was sterk. Ik hoopte op een vijfde plaats.

Om 15h werd de start gegeven voor zowel de vijf als de tien kilometer. Zoals op elke loopwedstrijd heb je een zot die de eerste 200 meter voluit sprint, maar daarna ver te zoeken is in de achtergrond. Voor de rest werd er naar Seppe Odeyn (wereldkampioen Powerman) gekeken. Op de eerste helling scheurde er een groepje van 10 man af. In de beklimming van de Hollestraat moest ik lossen bij de kopgroep. Seppe, Ruud (de Rybel) en Matthias (Heyvaert) waren gaan vliegen. Ik kon Joris (Buyl) nog volgen samen met nog twee anderen die de vijf kilometer liepen. In kilometer vijf op de kasseistrook moest ik een gaatje laten. Ik kwam de eerste ronde door in een PR, namelijk 17:17. De tweede ronde werd het gat op Joris groter. Ik keek achterom en ik had zelf nog een 20 tal seconden voor op een achtervolgend groepje. Op de Hollestraat viel ik stil en ik werd voorbijgestoken, ik probeerde aan te pikken maar het was gewoon op. In de laatste twee kilometer nog eens last gekregen van de darmen. Als tiende lijkbleek over de meet gelopen, rechtstreeks naar het toilet. Ik vrees dat ik wat ziek aan het worden ben en misschien vragen die examens toch meer energie dan gedacht. Tevreden van mijn eerste ronde, maar ik heb mijn wedstrijd niet goed ingedeeld. Ik ben toch blij om triatleet te zijn 🙂 Ik mocht wel op het podium als eerste streekatleet.

Nu focussen op de examens om binnen drie weken het seizoen te hervatten in Retie voor een sprinttriatlon voor de tweede divisie van de T3.

Uitslag