Eerste overwinning in Weiswampach

Zondag 20 augustus 2017 is een dag om nooit te vergeten! Ik won niet alleen individueel de vierde manche van de tweede divisie van de T3 series in Weiswampach, maar we wonnen ook met de ploeg en we namen de leiding in het klassement.

Na mijn derde plaats op de triatlon van Berlare sloeg ik het BK kwarttriatlon over om nog wat te trainen richting de triatlon in Weiswampach en met succes!

Zoals elke atleet bekeek ik enkele dagen voor de wedstrijd de deelnemerslijst om de concurrentie in te schatten. Het plan was om goed weg te zijn in het zwemmen om de sterke lopers op een achterstand te zetten.

Na een snelle zwemstart nam ik de leiding. Ik kon mij focussen op de kajak voor mij waardoor oriëntatie geen probleem was. Na de eerste ronde van 750m zag ik dat ik een voorsprong had van 20 meter op de eerste achtervolger. Daarachter was het veld volledig versnipperd. In de tweede ronde probeerde ik wat te doseren want er wachtte een lastig fietsparcours. Ik zwom nog een strak tempo zonder mij te forceren. Zo kwam ik als eerste uit het water. Vervolgens deed ik een matige wissel. Er kwamen enkele atleten binnen de wisselzone op het moment dat ik vertrok met mijn fiets aan de hand. Mijn voorsprong was ongeveer 20 seconden op de eerste achtervolgers. Mijn ploeggenoten volgden al op meer dan een minuut, wachten zat er dus niet in. Ik sprong op de fiets en mijn beide kuiten schoten in de kramp! Geen idee of het van het koude water was, van verkeerd eten daags voordien of van te weinig Magnesium. Schoenen aan, niet meer aan denken en vol aan de bak! Op de fiets moest ik standhouden op een heuvelig parcours. Tijdens de verkenningsrit van zaterdag bleek wel dat het parcours mij zou liggen. Met mijn 62 kg klim ik vlot omhoog. De vraag is natuurlijk wat de concurrentie hier kan. Het was een stayer wedstrijd en op sommige stroken kunnen groepjes toch vlotter rijden dan een individu. Maar daar ga ik dan solo. Na een snelle eerste fietsronde heb ik mijn voorsprong uitgebouwd tot een minuut. In de tweede ronde kon ik hetzelfde tempo blijven rijden waardoor het gat alsmaar groter werd. Daarna kreeg ik het lastig, ik ging niet zo vlot meer bergop, de linkerkuit zat soms op het randje van krampen. Maar als je op kop fietst, dan kan je daar wel doorheen! Ik begon aan het lopen met een voorsprong van 2’30” op de eerste achtervolger. Veel zat er niet meer in de benen, in de eerste ronde ging het nog redelijk vlot, daarna zakte het tempo. De supporters meldden me dat de voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde nog meer dan een minuut bedroeg, de zege was bijna binnen. Nog een ronde doorbijten en daar was de finish! YES! Uitgeput en dolblij steek ik mijn handen in de lucht! Dan was het wachten op de rest van de ploeg. Ramses en Gijs volgden op plek 8 en 10. Onze vierde man Sören heeft het meest karakter getoond om met zijn, nog niet herstelde, blessure te finishen op een 29e plaats. Het was nog even bang afwachten naar het eindresultaat. Maar we wonnen met 3PT-Solidpharma voor TriGt en ETL.

Bedankt mama voor de massages! Bedankt Patrick om mij te trainen! Bedankt supporters voor de luide aanmoedigingen! Bedankt team voor de sfeer en het leuke weekend!

Uitslag

Van Vooren alleen van voor in Weiswampach

Triathlon hoogmis dit weekend in het Luxemburgse Weiswampach met op zaterdag wedstrijden voor de verschillende jeugdcategorieën en op zondag een promo sprint triathlon, de voorlaatste manche van de tweede divisie T3 serie en de internationale kwart die, naar jaarlijkse gewoonte, steeds op een paar ronkende namen kan rekenen.