9e in seizoensopener Herderen

Na een lange winter was het dan zover, de eerste triatlon van het seizoen. Het weer was een meevaller, maar de wind speelde een grote rol.

‘s Morgens werden de zwemtijden afgenomen in het zwembad van Bilzen. Ik had gehoopt om 6 minuten te zwemmen, maar ik had geen goede zwemdag. Met 6’19” op 500 meter zwom ik de 17e tijd. Ik voelde na 250m dat het niet goed ging, de armen liepen vol melkzuur en het goede tempo was weg. Sorry aan de ploegmaats Jelle en Sven die comfortabel in mijn voeten zwommen en ook gehoopt hadden op die 6 minuten.

Om 14h mocht de eerste zwemmer de fiets op springen, gevolgd door de overige triatleten. De eerste drie kilometer was het stampen tegen de wind, ik kon snel de aansluiting maken met de groep voor mij. Wind tegen was de samenwerking zoek, op die manier werd het onmogelijk om het gat te dichten. Sven maakte iets later ook de aansluiting en op die manier zaten we met 4 triatleten van Solidpharma in de tweede achtervolgende groep. Iets later raapten we ook Sören op die net niet de aansluiting kon maken met de eerste achtervolgende groep. Af en toe stokte het tempo, want niemand wilt zich volledig leeg rijden tegen de wind. Op het einde van de tweede ronde deed Sven een slimme zet door met zijwind eens door te trekken. Velen moesten passen. Sven kon zo naar de eerste groep rijden. In de laatste ronde bleven er van de tweede groep nog slechts 6 atleten over waaronder Bram, Jelle en ik. We probeerden onze achterstand te beperken. Op de laatste beklimming voelde ik dat er niet veel energie meer over was in de benen. Sven stond plots ook lek aan de kant, met nog 1 kilometer naar de wisselzone, zeer jammer! Ik deed een goede wissel en viel bijna van de trappen aan de uitgang van de wisselzone. Ik liep de eerste kilometer voor Jelle, maar hij kwam mij snel voorbij en liep zeer sterk naar de 6e plaats. Ik had niet veel meer in de tank en had steken op de borst. Op basisconditie kon ik nog een redelijk tempo volhouden en ik finishte als 9e. Iets later kwam ook Bram over streep als 12e. Sven was dan toch aan het lopen begonnen en werd gedubbeld door de koploper Stenn. Nu hij daar toch was, besloot hij om te volgen en een babbeltje te slaan. Sven liep zo nog naar de 16e plaats. Sören zorgde er met zijn 19e plaats voor dat we met 5 mannen van de ploeg in de top 20 bleven.

Bij de vrouwen was het Katrien die met een zwemtijd van 6’06” de spits mocht afbijten op de fiets. Sweta kwam sterk terug op de fiets en nam de leiding. Ze kon alleen aan het lopen beginnen. Helaas werd ze nog ingehaald en eindigde ze als tweede. Sweta zorgde wel voor het eerste podium voor de ploeg. Katrien deed het ook zeer goed voor haar debuut met een 5e plaats.

Ik blik tevreden terug naar deze wedstrijd. De conditie zit goed, maar het wedstrijdritme ontbreekt nog.

Volgende week reken ik op betere loopbenen voor de Solipharmarun.

Tot dan!