6e plaats in kwarttriatlon Berlare

Na vier weken gericht trainen was ik klaar voor mijn eerste kwart van het seizoen.
Vandaag moest er ruim 1500m gezwommen worden in het Donkmeer, 45km gefietst en 10,8km gelopen.
Voor de wedstrijd ontmoette ik de andere TDW-atleten: Pieter, Roger, Nils, Silke, en ook papa deed mee. Ik polste even bij de mannen van 3MD die vandaag aan hun clubkampioenschap startten, met onder andere onze ex-clubgenoot Gijs die er klaar voor was. Trainer Benny was uiteraard ook op post en hij gaf mij nog wat tips.
Eenmaal aan de startlijn werd de knop omgedraaid. Oliver Naesen mocht het startschot geven en de 200 mannen begonnen aan een lange tocht. Ik positioneerde mij in het zog van Gijs, maar na ongeveer 400 meter viel hij wat stil en moest ik hem voorbij om terug aan te sluiten bij de kopgroep. Achteraf vertelde hij dat een slok water hem geen goed deed. Mee met de kopgroep dus, het tempo voelde oké aan en ik probeerde nog wat op te schuiven. Maar aan de voorlaatste boei kreeg ik een mep en verloor ik bijna mijn zwembril. Niet panikeren, bril terug opzetten en terug aansluiten achteraan de kopgroep. En zo kwam ik als 10e uit het water. Na een goede wissel direct de gas open om naar de kop te fietsen. De eerste fietsronde werd er niet hard doorgereden en zo konden er nog een handvol atleten aansluiten. Ik profiteerde ervan om te eten, te drinken en te herstellen van het lange zwemnummer. In de tweede fietsronde werd er wel stevig doorgereden, het overwicht lag bij de mannen van Dendermonde. Ik zag ook dat er 5 beloften in de kopgroep zaten, inclusief mezelf, want er was geen apart klassement voor de junioren. Ik hoopte stiekem om op dat podium te staan. Met een platte band viel er iemand weg, maar dat wens je nooit iemand toe. In de technische zone met veel bochten werd er stevig versneld, ik hing aan de rekker, maar kon het gat nog dichten. De vierde belofte moest lossen, dus het podium was binnen handbereik. De derde fietsronde heb ik overleefd en dan kwam het lopen. In de wisselzone ging mijn hamstrings kort even in de kramp bij het aantrekken van mijn loopschoenen, wellicht met het bukken. De eerste kilometer ging nog vlot maar dan voelden de benen toch zwaar en kon het echte afzien beginnen. Halverwege was het weer hetzelfde verhaal, teen geschaafd en blaren. Het tempo lag nog steeds rond 4:00/km en ik werd niet ingehaald tot op een dikke kilometer van de meet. De belofte die in het fietsen moest lossen vloog mij voorbij aan een tempo dat ik gewoon niet kon volgen. Dedju, net naast het podium van de beloften gestrand. Ik finishte als 6e overall in een tijd van 2:14:30. Met deze prestatie kan ik alleen maar tevreden zijn.

Proficiat aan de andere TDW-atleten en aan alle andere deelnemers!
Bedankt aan alle supporters, jullie werden gehoord!
Nu is het kwestie van deze vorm door te zetten op de volgende wedstrijden.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”20160806_Berlare”]