5e plaats Vredesloop 10K Aalst

“Be fast, not last” staat er op de onderkant van mijn wedstrijdschoenen, en ik was vandaag behoorlijk snel in Aalst. 🙂

De wedstrijd startte om 14h30 op het Vredeplein in Aalst, niet met een startschot maar met een “startklap”, gegeven door burgemeester Christoph D’Haese. Ik vertrok vlot en kwam al snel in vierde positie terecht. Na een kilometer was het podium reeds gaan vliegen. We vormden een achtervolgende groep van 5. Aan het einde van de eerste ronde begon de groep uit elkaar te vallen door een versnelling. Ik moest passen en even temporiseren. Na kilometer 7 liep er mij iemand voorbij en ik pikte even aan. Maar ook dat ging te snel. Ik liep op dat moment in 8e positie, wetende dat de kans erin zat dat er bij de mannen voor mij enkelen de 15 km liepen. Ik kon die positie behouden tot aan de meet. En achteraf bleek ook dat er drie voor mij nog een rondje extra mochten lopen. Ik finishte dus als 5e voor een afstand van 9,5 km in een tijd van 34:47, goed voor een tempo van 3:40/km. Doel meer dan bereikt! Ik ben dan ook zeer tevreden met deze prestatie. Bedankt aan de supporters! Geeft altijd een boost tijdens de wedstrijd.

Dit was dan ook definitief de laatste wedstrijd van 2016. Het was ook de laatste in de kleuren van TDW. Ik ben de club zeer dankbaar om mij te introduceren in de triatlonsport. Ik heb op die 3 jaar tijd een mooie progressie geboekt en daarmee heb ik ook de smaak te pakken. Ik heb de kans gekregen om door te groeien in een nieuw team, maar daarover later meer…

Nu kan ik met een goed gevoel de winter induiken met de focus op trainen (en studeren 🙂 ).

Uitslag: 20161113_Aalst