4e in triatlon Dendermonde

Drie weken na de wedstrijd in Doornik was het vandaag veel dichterbij te doen. De sprinttriatlon in Dendermonde werd er dit jaar eentje met zonneschijn in contrast met de regen van de afgelopen jaren.

Het begon niet goed: een valse start waarop ik niet was voorbereid, zette mij meteen op achtervolgen. Na enkele klappen te incasseren heb ik uiteindelijk wat ruimte gekregen om mijn achterstand goed te maken. Voor het keerpunt lag ik dan toch in de voeten van Koen (Veramme) op de vierde plaats. In de laatste 200 meter het gat kunnen dichten op Bram (Van der Plas) en zo als derde voet aan land gezet. Na een goede wissel als 2e op de fiets en een groepje gevormd met Bram en Koen in de achtervolging op koploper Pamphiel (Pareyn). Het tempo lag niet hoog en was soms tot ergernis van de rest. Ik was zeker niet van plan om vol te gaan op de fiets dus ik reed gewoon mijn beurten. In ronde twee haalden we Pamphiel bij en zo werkten we met vier de 22 kilometer fietsen af. Ik had opnieuw een snelle wissel, maar ik merkte bloed op aan mijn hand. Het was weer van dat: open wonde op mijn teen en schoen vol met bloed. In de eerste kilometer er de pees opgelegd in een poging om Koen te volgen. Maar dan viel ik stil, de pijn in de teen werd erger en ik moest even temporiseren. Bram stak mij voorbij en wat later kwam Pamphiel terug na een mindere wissel. Daar liep ik dan in de vierde positie met het bloed dat uit mijn schoen droop. In de tweede ronde heb ik de pijn kunnen wegdenken en kon ik nog versnellen. Ik zag dat Bram stilviel. Hij zag mij op tijd komen en het gat was al te groot om het nog te kunnen dichten. Eindresultaat: vierde plaats op drie seconden van het podium. Ben ik tevreden? Gho ja, ik heb weer een snellere tijd op de 5 kilometer op een triatlon gelopen, maar er zat wel meer in mocht ik geen open wonde hebben op mijn teen. Het zij zo. Proficiat aan Koen, Pamphiel en Bram!

Uitslag

Volgende week een nieuwe wedstrijd, met meer vaseline, talk en tape: de teamrelay in Zwevegem voor de tweede divisie van de T3.