3e plaats Vredesloop 8,6km

Ik heb het seizoen afgesloten met de Groenloop in Aalst eind september. Daarna volgden twee weken deugddoende rust. Op mijn verjaardag, 9 oktober, mocht ik terug beginnen. Ondertussen ben ik vijf weken aan het trainen en waagde ik mij aan de Vredesloop. De afstanden waren ingekort wegens werken. Ik liep twee rondes van 4,3 kilometer. In de eerste ronde ging ik te snel van start en dat bekocht ik in de tweede ronde. Ik moest na elke bocht een gaatje laten op een groepje van vier. Op de rechte stroken kon ik weer aanklampen, mede dankzij de hevige supporters. In de laatste 600 meter kon ik nog versnellen. Ik schoof op naar de vijfde positie. Ik wist niet wie welke afstand liep. De speaker riep dat ik derde was, er liepen dus nog twee mannen voor mij een rondje extra. Ik mag onverwachts een podiumplaatsje toevoegen aan mijn reeks van dit jaar. Na vijf weken trainen mag ik zeggen dat de conditie vrij goed is. Ik blijf progressie maken in het lopen en dat is het belangrijkste. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken deze winter met het oog op 2018.

Uitslag