2e plaats triatlon Viersel

Zaterdag 26 augustus, het wordt een warme dag.

Vooraleer ik vijf armslagen kan doen, krijg ik al een voorsmaakje van de boksmatch van Mayweather tegen McGregor.

Na de kwarttriatlon van Weiswampach en Berlare werd het nog eens tijd voor een sprinttriatlon. Ik mocht opnieuw mijn opzetstuur monteren, want in Viersel wordt er niet gestayerd.
Het water van het Netekanaal bedraagt 21.6 °C, met andere woorden er wordt 500 meter gezwommen met wetsuit. Vijf minuten voor de start staan er meer dan 200 atleten met hun wetsuit aan te koken in de blakke zon. Iets later mogen we in het water om gezellig aan de startlijn te wachten. Na het gebruikelijke terugfluiten van enkele enthousiastelingen klinkt het startschot. Vooraleer ik vijf armslagen kan doen, krijg ik een voorsmaakje van de boksmatch van Mayweather tegen McGregor. Een elleboogstoot in het rechteroog en een vuist op mijn linkeroor later geef ik mij verloren voor mijn positie. Ik zie amper iets door de linker lens van mijn zwembril, waardoor ik te breed rond de boeien zwem. In de laatste 200 meter word ik de kant van het kanaal ingezwommen, want wat extra weerstand van de onderwaterplanten kan er ook wel bij. Ach ja, ik mag niet klagen, want ik kom toch nog als vijfde uit het water. Ik verlies echter 30 seconden op koploper Jonas De Wachter. Na een goede wissel spring ik als tweede op de fiets, maar ik spring niet hoog genoeg. Voor ik het besef, zit ik op mijn achterwiel. De tweede poging lukt wel. Door het gesukkel zijn er mij twee gepasseerd. Iets later ruk ik op naar de tweede plaats in de achtervolging op Jonas. Na een kleine vijf kilometer komt er iemand voorbij. Ik volg op reglementaire afstand en neem de tijd om eens goed te drinken. Even later beslis ik om over te nemen omdat het niet snel genoeg gaat naar mijn zin. Na de eerste ronde hoor ik van de supporters dat de achterstand dezelfde is gebleven. Maar ik zet door. In de laatste vijf kilometer komt plots Sander Heemeryck voorbij. Er zit niks anders op dan hem te volgen. Na 23 kilometer fietsen aan 41,2 km/u gemiddeld en 300W NP kom ik samen met Sander de wisselzone binnen. Ik krijg mijn voorwiel niet vlot genoeg in de stalling waardoor ik tijd verlies. Sander wacht niet en gaat in de achtervolging op Jonas. Sander gaat te snel voor mij, maar ik hoor van de supporters dat ik dichter kom op Jonas. In dit warme weer probeer ik mij koel te houden en genoeg te drinken. Dankzij een goede plaatsing van de bevoorrading kan ik twee maal per ronde water nemen. Bij het ingaan van de tweede ronde zie ik aan het keerpunt dat Sander de leiding heeft overgenomen. Ik merk dat de tweede plaats nog haalbaar is. Ik zet door en neem de tweede plaats over in de vierde kilometer. Met een tevreden en voldaan gevoel loop ik over de finish. Ik verbeter mijzelf opnieuw met enkele seconden op de afsluitende 5 kilometer lopen. De grens van 17 minuten is in zicht!

Voor de vierde wedstrijd op rij mag ik op het podium, maar hoe lang houd ik dit nog vol?!

Nogmaals bedankt aan de supporters! Merci Arno om elke keer voor mooie foto’s te zorgen!

Uitslag

Over twee weken ga ik voor een dubbel weekend: zaterdag 9 september doe ik de sprint in La Roche enkele uren na mijn herexamen en op zondag 10 september start ik in mijn laatste sprinttriatlon van het seizoen. Tot dan!