2e plaats Solidpharma Run (7km)

De Solidpharma Run in Essene was dit jaar aan zijn derde editie toe. Mede dankzij het goede weer stonden er een 500-tal lopers aan de start over de verschillende afstanden.

Ik liep, net zoals 2 jaar geleden, de 7 kilometer. Het parcours kende ik reeds en ik wist deze keer gelukkig wel wat ik mocht verwachten. 110 hoogtemeters op 7 kilometer is niet weinig!

Om 14h30 werd het startsignaal gegeven voor de 4 en de 7 kilometer. De eerste strook bergop trokken er enkelen al stevig door. Ik besloot een beetje afstand te laten om mij niet op te blazen. De volgende strook bergaf kon ik terug aansluiten. Na iets minder dan 3 kilometer splitste het parcours en liepen er twee voor mij naar links richting de finish voor de 4 kilometer. Ik liep dus in tweede positie voor de 7. Ik kon de eerste in het vizier houden tot kilometer 4, dan volgden de bochten elkaar iets sneller op. In de 6e kilometer werd de laatste klim voorgeschoteld waar ik helemaal stil viel. Ik keek achterom en zag de derde naderen. In de laatste kilometer kon ik bergaf nog wat snelheid maken om mijn tweede plaats veilig te stellen.

Ook Sweta behaalde de tweede plaats maar wel op de halve marathon!

Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik liep 2 minuten sneller dan vorig jaar en ik heb een PR op de 5 kilometer gehaald. Er is dus wel progressie gemaakt deze winter.

Laat de zware trainingsweken maar komen en dan is het de volgende keer knallen in Doornik op 1 mei voor het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon.