2e junior in Vilvoorde

Elleboogstoot, wind, warm en gaan, dat zijn de sleutelwoorden van de wedstrijd van vandaag.
Vilvoorde stond vandaag in het teken van de derde manche van de T3-series, maar in de voormiddag waren er eerst de jeugdwedstrijden. Iets voor 12 uur werd het startschot gegeven voor de jeugd A atleten en de junioren. In water van 22°C was het zonder wetsuit te doen. Ik kreeg meteen een elleboog in mijn gezicht, recht op mijn lip. Hopende dat ik niet aan het bloeden was, zocht ik naar een tempo, na enkele honderden meters schoof ik terug wat plaatsen naar voor. Halverwege, ver weg van de start, rook of smaakte ik plots benzine. Even geen water (of benzine) zien binnen te krijgen dus! In het terug zwemmen wisselden de warme plekken in het water zich af met koude plaatsen. Niet aan denken en nog even doorzwemmen. Uit het water gekomen, snelde ik naar de wisselzone. Goede wissel, en de fiets op. Schoenen deed ik niet meteen dicht, ik besloot even door te rijden naar het groepje van drie voor mij. In het stuk wind tegen maakte ik de aansluiting en even later was de eenzame koploper ook ingehaald. En dan valt het stil, voor een keer dat ik in de kopgroep zit, wordt er niet doorgereden. We waren met een man of negen een beetje aan het fietsen. Na enkele U-bochten wordt er versneld, maar dan kan de rest van de groep plots weer gas geven. Bizar toch. Ik maakte aanstalten om toch een beetje rond te draaien, maar de helft werkte niet mee. Wind tegen viel het vaak stil omdat iedereen besloot om zich te sparen. Gelukkig kwam er achter ons niemand meer terug. Ik had graag in mijn sterkste discipline wat meer willen geven, maar met zo veel wind is dat alleen maar verloren moeite. De laatste halve ronde, grotendeels wind mee, werd er uiteraard doorgereden om als eerste van de fiets te kunnen springen. Na de laatste U-bocht stond iedereen nog eens op de trappers om een goede 500 meter verder vol in de remmen te gaan om de wisselzone in te vliegen. De loopschoenen, gevuld met talk en vaseline om blaren tegen te gaan, trok ik zo snel mogelijk aan. Nu was het nog 5 kilometer afzien in de hitte. Rond de 5e plaats begon ik aan het lopen, ik haal enkele atleten in, maar tegelijkertijd word ik zelf ingehaald. Na de eerste kilometer was het wel duidelijk wie de betere waren. Ik probeerde wel te volgen maar dat lukte niet. Op eigen tempo liep ik mijn wedstrijd uit. Een vijfde plaats is het geworden (2e junior). Tevreden met dit resultaat, en blij dat ik er een keer zonder blaren vanaf kom 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”20160710_Vilvoorde”]