14e in jeugdtriatlon Zwevegem. Blokken, wat is dat?

De examenperiode is deze week begonnen, maar dat wilt niet zeggen dat ik non-stop aan mijn bureau zit. Deze voormiddag werd er tijd gemaakt voor de jeugdtriatlon van Zwevegem. Samen met Arno en Niels stonden we met drie TDW’ers aan de start.
Het zwemmen was in rechte lijn tot aan de eerste boei en terug. Na een mindere start, met enkele geïncasseerde stoten, wist ik dat het een lastige wedstrijd zou worden. Als 16e kwam ik uit het water. Na een goede wissel miste ik de aansluiting met de kopgroep. Het fietsparcours was heen en terug op dezelfde weg, waardoor we een goed wedstrijdoverzicht hadden. Aan de eerste U-bocht zaten we ongeveer 30 seconden achter op de kopgroep. De samenwerking in onze groep was een beetje zoek en we kwamen niet dichter. Op de brug reed ik stevig door om toch wat dichter te komen, maar de rest van mijn groep moest enkele meters laten. En alleen rijd ik dat gat niet dicht. Al snel was het duidelijk dat de kopgroep op deze manier niet ingehaald zou worden.
Na vier ronden fietsen volgde de 5 kilometer lopen. Ik hoopte niet te veel plaatsen te verliezen, aangezien lopen niet mijn sterkste onderdeel is. Ik kon een goed tempo ontwikkelen, maar de betere lopers snelden mij voorbij. Ik kwam over de finish als 14e (7e junior) op 2 minuten van de winnaar. Ik ben tevreden, vooral met mijn looptijd onder de 19 minuten, maar ik had graag in de kopgroep gefietst. Conclusie: Zwemmen moet beter en bij het lopen maak ik stilaan progressie.

Arno deed het voor zijn eerste sprint zeer goed en behaalde een 28e plaats (17e jeugd A). Niels kwam alleen te zitten bij het fietsen, en liep op karakter de 5 kilometer om als 39e te finishen (27e jeugd A).

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”20160529_Zwevegem”]